En gamer uden gamer stol er ligesom en konge uden trone

Ligegyldigt om du gamer på hobbyplan eller professionelt, så har den stol, du sidder i, når du gamer, stor betydning. For det første er din gamer stol også et symbol og et signal: Hvad for en gamer er du? Investerer du i din gaming, og har du styr på dit udstyr? Ligegyldigt hvor du sidder og spiller (værelse, kontor eller stue), så er dit gamer setup en del af din indretning. Dit udstyr er med til at give gæster og venner et indtryk af, hvem du er. Som gamer og som person. For det andet har den direkte indvirkning på dit fysiske velvære. Sidder du i en dårlig stol, risikerer du at få ondt i ryg og nakke, hvilket ikke ligefrem forbedrer dine chancer for at vinde noget som helst. Dårlig komfort kan med andre ord resultere i ringe præstation færre timer foran skærmen.

Vælg den rigtige gamer stol ud fra vægt, størrelse og præferencer

I gennemsnit sidder vi danskere mere ned, end vi er bygget til. Dette gælder især for gamere. Én ting er, at det ikke er sundt, at bevæge sig for lidt. Det kan fikses ved, at man sørger for at få rørt sig i løbet af dagen. En anden ting er, at det slider på ryg, nakke, skuldre og albuer, hvis vi sidder forkert i mange timer. Sidder du forkert, kan du få midlertidigt ondt – men du kan også risikere at få længerevarende og måske permanente skader i led, sener, muskler og nerver. Eks. ”musearm”, som er en generel betegnelse for smerter i armen forårsaget af lang tid ved computeren, og ”tennisalbue”, som er en smertefuld betændelse ved albuen.

 

Det er altså ikke for sjov, at du skal overveje at poste penge i en god gamer stol. Disse er nemlig gearet til de lange gaming seancer. De giver god mulighed for, at du indstiller dem, så de passer til din måde at sidde på og din krop. Når du er på udkig, anbefales det, at du sikrer dig, at stolen ikke er hverken for stor eller lille til dig. Det er nemlig vigtigt, at du sidder med fødderne fladt på jorden, ryggen rank og med en 90° vinkel i albuen. Hertil er det også muligt at få gamer stole, som kan holde til op til 200 kg. Så vejer du mere end gennemsnittet, bør du se efter stole, der kan holde til det. Så risikerer du heller ikke, at stolen braser sammen midt i en vigtig kamp!

Vidste du, at forskellige gamer hold har udviklet deres egne stole?

Nogle af de største hold inden for gaming, har designet deres egne gamer stole! De har selvfølgelig ikke gjort det alene, men i samarbejde med nogle af de bedste producenter inden for gaming stole. Dvs. at du kan få stole med farver og logoer for nogle af de hold, som du er fan af. Federe bliver det simpelthen ikke. De koster selvfølgelig også lidt ekstra – men hvem ved, det kan være de kun bliver mere værd med tiden, fordi de ender som samlerobjekter.