Hvad er de bedste former for gardiner

Forskellige gardinoverskrifter vil skabe karakteristisk udseende. Den mest almindelige stil er en blyant plov, men for en mere skræddersyet formel finish fungerer en klemt plov godt. For en uformel virkning kan du prøve en hyldeplo eller bindestopper. En valanceoverskrift, hvor et afsnit af stof ligger over forhængets øverste kant (vist til højre), er fantastisk til at fremstille et træk ved et koordinerende design bagpå.

bedste gardinbus

2. Et simpelt cafégardin giver en effektiv vindusdressing til et køkken eller badeværelse, hvor du har brug for privatliv, men alligevel ønsker masser af lys.

3. Færdigfremstillede gardiner findes i en række standardlængder og -bredder – og ofte i et begrænset udvalg af farver og mønstre – men er mere rimelige priser end specialfremstillede.

For mere skræddersyede muligheder, som er ideelle, hvis du har et specifikt stof i tankerne, har brug for hjælp til at måle eller vælger gardiner til et usædvanligt formet vindue, kan du prøve en målrettet service – men det kan være mere kostbart.

5. Vælg tekstiler med omhu – bomuld og linned har en afslappet kvalitet og passer til de fleste værelser. Tunge fløjler har et overdådigt udseende og passer hjem i bestemte perioder og visse værelser, såsom soveværelser eller opholdsarealer. Undgå at bruge silke i fugtige omgivelser, da det kan rådne.

Hvad vil du vælge af forskellige gardiner?

6. Når du vælger et mønsterstof, skal du sørge for, at det ser godt ud, når gardinerne er åbne såvel som lukkede. Husk også, at stærke farver falmer i sollys, især i et lyst sydvendt rum.

7. Brug af koordinering af elegante bindestryge og tilføjelse af en pelmet giver dine vinduer et mere traditionelt look.

8. Uforede gardiner, såsom lette lagner eller linned, har en pared-back stil, men fungerer normalt bedst, når de kombineres med en persienn. Færdiglavede gardiner kommer ofte med en standard foring, men yderligere muligheder for målte stilarter inkluderer foring (ekstra materiale mellem hovedstof og foring), mørklægningsfor (lysblokerende foring, der er godt til soveværelser og vilje forhindrer også stoffer i at falme) og termisk foring (en tyk coated bomuld, der fungerer som trækudstødning) eller en kombination af disse. De kan også give ekstra isolering i et trist rum.

10. Beregn altid omhyggeligt den mængde materiale, der kræves til gardiner, ved hjælp af et stålbåndmål. Tillad nok stof, så de overlapper lidt, når de er lukket og er i den rigtige længde til dit skema – gardiner, der sidder på linje med gulvet, vil se mere moderne og pæne ud, men du foretrækker muligvis en længere, “poolet” effekt.

Se de bedste måder at have gardiner på

11. Vælg en gardinstang, klip eller et banesystem, der passer til din hjemstil. Du kan vælge at kontrastere almindelige gardiner med en mere dekorativ stang og finials. Eller, hvis du foretrækker enkelhed, tilbyder et kliphængende system en nem måde at suspendere et hjemmelavet panel af stof uden behov for overskriftstape.

Sådan vælger du den rigtige gardinstil til dit hjem …

KLASSISKE PLEATER

Her giver et tungt beklædt gardin, der skjuler døre i fuld længde dekoration og isolering. Valance overskrift og paisley print skaber en elegant, formel effekt. Skræddersyet gardin i Life & Eternity Detail i teal, Vanessa Arbuthnott. Se de bedste gardinbus